West kommer hem

Efter sex år utanför huset återvänder Andreas West till Frölunda HC, som assisterande sportchef.

Björn Liljander lämnade Frölunda HC för Malmö i våras och sedan dess har det saknats en assisterande sportchef i organisationen.
Det gör det inte längre, från den 1 augusti kliver Andreas West in i rollen.
– Det finns många plus med Andreas. Han har jobbat i många år i klubben. Han kan sin hockey. Och han är smart, driven och ambitiös. Dessutom brinner han för Frölunda. Han kommer att passa in utmärkt, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Andreas West har en gedigen hockeybakgrund trots sin ringa ålder, 31 år.
Han är fostrad i Mölndal Hockey och spelade i Frölundas akademi från säsongen 2006/2007. Han tog sig varje hack upp på stegen och var säsongen 2010/2011 kapten i Frölundas J20-lag, men där tog spelarkarriären slut.
– Det hände mycket, fotled och korsband, och det var ju extremt jobbigt. Men det ledde ju mig in på andra spår, menar Andreas West som klev av isen och in i båset, som assisterande coach för Frölundas J18-lag.
Efter fem säsonger och med en Chalmersexamen i bagaget lämnade West Frölunda 2016 och har arbetat som spelaragent sedan dess.
– Att bli assisterande sportchef i Frölunda är ett roligt och intressant steg för mig. Jag har ju jobbat i klubben tidigare och har en kärlek till klubben. Det här känns rätt och jag tar ju med mig en hel del erfarenhet in eftersom jag har haft många olika roller inom hockeyn: spelare, coach och spelaragent.

Andreas West har skrivit på för tre säsonger med Frölunda, till våren 2025.