Nordic Wellness ny huvudpartner

Som en av Sveriges största gymkedjor tar Nordic Wellness nu steget in i Göteborgs ishallar.
– Det vi önskar är att utveckla och skapa närhet till träning och bidra till en bättre folkhälsa vilket även Frölunda gör på ett föredömligt sätt, säger Magnus Gustavsson, Sales Manager på Nordic Wellness.

Ett partnerskap mellan Frölunda HC och Nordic Wellness har hängt i luften i flera år och det har länge funnits en önskan från båda parter om att hitta ett bra samarbete.
– Ibland tar det bara lite tid att bli kära i varandra, säger Magnus Gustavsson med ett skratt och fortsätter:
– Vi ser Frölunda som ett av landets absolut starkaste varumärken och dessutom som en viktig spelare i utvecklingen av staden Göteborg med den dragningskraft och attraktion man föder hos supportrar, ungdomar, familjer och företag.

Att Frölunda som förening alltid försöker ta en aktiv ställning där man vill skapa aktivitet och rörelse via sin verksamhet och sina CSR-projekt är en stor anledning till Nordic Wellness intresse.
– Det är även det som är vårt huvudfokus som friskvårdsföretag. För oss inom Nordic Wellness jobbar vi aktivt med allas lika värde och vi själva har snart 400 000 medlemmar där fördelningen av medlemmarna nästan är 50/50 mellan kvinnor och män. För vår del ser vi mycket positivt på den breda satsning Frölunda gör inom alla segment, men framförallt på flick- och damhockeyn, säger Magnus Gustavsson.

Att svenskt föreningsliv skapar en aktiv rörelse i samhället och har en enorm betydelse för många, oavsett vilken nivå man spelar på är det nog ingen som tvivlar på. Såväl om du är en stöttande förälder, aktiv spelare eller hängiven supporter finns idrotten som en stor del i mångas liv tror Magnus.
– Det är just denna hängivenhet vi själva uppskattar och stöttar. Landet och samhället har prövats hårt under Corona vilket har påverkat individer, företag och idrottsföreningar i stort, som då gjort att klyftorna och ensamheten ökat. Här har idrotten och föreningslivet en enorm dragningskraft precis som vi inom Nordic Wellness och tillsammans kan vi skapa fler möten mellan människor samt öka närheten till varandra.

Och det är precis det som är huvudsyftet med Nordic Wellness partnerskap med Frölunda HC – att skapa en större medvetenhet om träning och hälsa, med en möjlighet till fler möten mellan människor.
– Självklart ser vi även fram emot att öka synligheten och stärka känslan för Nordic Wellness som varumärke och företag, men framförallt är vår målsättning att kunna erbjuda Frölundas supportrar, medlemmar, ungdomar och företagspartners en möjlighet till bra träning och social samvaro oavsett var i landet de befinner sig.

Frölunda HC:s klubbdirektör Christian Lechtaler är mer än nöjd med klubbens nya huvudpartner:
– Det känns fantastiskt roligt och inspirerande med det här nya partnerskapet! Vi på Frölunda försöker arbeta med träning, hälsa och prestation i allt vi gör och det ska bli spännande att fortsätta utveckla det arbetet långsiktigt och hållbart tillsammans med Nordic Wellness.

Passa på att träffa Frölundas nyaste huvudpartner under Frölundadagen, då Nordic Wellness självklart är på plats med bland annat ett gäng goodiebags till de första besökarna och deras maskot Tigern Teo. Kom gärna förbi och säg hej!