Frölunda Esport vinner grundserien

Det har varit en stark grundserie för Frölunda Esport i den tredje upplagan av eSHL som resulterade i en stabil förstaplats i serien. Nu väntar ett rafflande slutspel som för Frölundas del startar med kvartsfinal nästa vecka.

Med 21 vinster av 24 möjliga var det ingen tvekan om vilket lag som skulle ta hem seriesegern, även om gårdagens motstånd och tabelltvåan Växjö bjöd på tappert motstånd.
– Det känns såklart jätteskönt, vår målsättning har hela tiden varit att vinna alla turneringar vi ställer upp i denna säsongen och det här är naturligtvis ett stort steg på vägen, säger lagkapten Casper Lundgren.

Nu väntar alltså eSHL-slutspel som Frölunda går in i med bästa möjliga förutsättningar, tack vare den fina säsongen. Vilket motståndarlag det blir i kvartsfinalen vet vi dock inte än, då det först ska avgöras i åttondelsfinalerna på fredag vilka lag vi har att välja mellan. Slutspelet kommer avgöras i matchserier om bäst av tre.

Inte nog med att det blev vinst i grundserien av eSHL, elitlaget har dessutom tagit sig till semifinal i ECL och är därmed topp fyra i Europa just nu. Redan ikväll är det dags för den första semifinalen, som avgörs i bäst av sju och spelas mot Färjestad så vi kan räkna med en riktig utmaning. Men enligt Casper Lundgren är laget mer än redo.
– Vi har en historik av att vara bäst när det gäller, och det känns som att vi bara blivit bättre och bättre hela säsongen. Färjestad är ett riktigt bra lag och de kommer ge oss en tuff match, men vi går in i semifinalen med gott självförtroende och ska fortsätta ge allt, säger han.

Även i turneringen Caps Gaming, som NHL-laget Washington Capitals ligger bakom, är det dags för semifinal efter en stark comeback i kvartsfinalserien mot Goons Esport som slutade med 3-2 i matcher till Frölunda. Semifinalen spelas på söndag mot HAVU Gaming.

Det intensiva spelschemat fortsätter alltså för Frölunda Esport även nu i slutspelstider, men det måste ju ändå anses vara ett lyxproblem enligt Casper.
– Det har varit många matcher nu i januari och februari, och det ser det ju ut att fortsätta bli framöver också. Men om det är priset vi får betala för att gå långt i turneringarna är vi mer än villiga att fortsätta på samma spår, avslutar han.

Följ Frölunda Esports fortsatta väg mot titlarna.
ECL – twitch.tv/SportsGamerGG
Tisdag: Två matcher, 21:15 och 21:45
Onsdag: Två matcher, 20:00 och 20:30
Torsdag: 20:00 om det skulle behöva spelas match 5-7

Caps Gaming – twitch.tv/Capitals
Söndag: 20:00 vs HAVU Gaming, alla matcher och serien spelas bäst av 5.

Följ Frölunda Esport i sociala medier för senaste nytt om matcher och resultat.
Instagram – @fhcesport
Twitter – @fhcesport