Esportsatsning med bredd

Frölunda HC startar inte bara ett utan tre esportlag tillsammans med Casper ”ICappeI” Lundgren.


Frölunda HC ger sig in i en av världens just nu snabbast växande sporter, esport – Casper ”ICappeI” Lundgren blir ansvarig för satsningen. Ett elitlag kommer att representera klubben i olika turneringar, men inte bara.
– Vi kommer inleda e-sportsatsningen på min hemmaarena, EA sports NHL. Inom det spelet skapar vi tre representationslag. Ett elitlag med handplockade spelare, ett lokalt lag med spelare från Göteborgsområdet och ett ungdomslag för gamers i åldrarna 14 till 20 år, säger Casper Lundgren.
Upplägget är identiskt med hur Frölundas hockeyverksamhet är uppbyggd: barn/ungdom, Academy, A-lag.

Casper Lundgren är en lokal esport-profil från Kungsbacka med en diger meritlista. Han är trefaldig europamästare i EA sports NHL och har dessutom två eSHL-titlar.
– Frölunda har legat mig varmt om hjärtat ända sedan jag började gå på matcher i Scandinavium som liten grabb. Att få representera klubben på den digitala arenan och även få vara med och utveckla klubbens esportstrategi känns nästan för bra för att vara sant, säger 27-åringen.

Frölundas HC:s elitlag i esport presenteras i oktober och spelar sin första turnering senare under hösten – detsamma gäller det lokala laget och ungdomslaget. Alla tre lagen kommer att tävla i Europaligor – elitlaget i den högsta divisionen och de två andra i lägre divisioner.
Det lokala laget och ungdomslaget coachas av Casper Lundgren.
– Att ge sig in i esporten är en ny utmaning för Frölunda. Det skall bli intressant att följa Caspers (Lundgrens) ambition att kombinera ett elitlag på allra högsta nivå med två lokala bredd-esportlag. Ett upplägg som går helt i linje med Frölundas kärnverksamhet, hockey – barn/ungdom, Academy och A-lag, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.

Vill du va med på vår esport-resa? Kontakta någon av våra säljare idag så berättar vi mer!